Beelden in opdracht

‘Kun je een bronzen olifant maken waar ik een urn in kan plaatsen?’ of ‘Kun je van mijn 3 zonen portretten maken in dezelfde grootte?’ Ik krijg de meest uiteenlopende vragen. Elke opdracht is anders, maar ik doorloop altijd dezelfde stappen.

We kijken of we elkaar aanvoelen
Elke opdracht begint met het eerste contact. Jij kan vertellen wat je ongeveer voor ogen hebt en ik kan laten zien wat ik voor anderen maakte.

Je krijgt een offerte met verschillende mogelijkheden
Op basis van je ideeën maak ik een offerte. Ik spreek graag alles met je door en geef dan per onderdeel de kosten aan, zodat je kan beslissen wat er gedaan gaat worden. Bij een beperkt budget kom ik met alternatieven in afmeting of materiaal. Voor een portret in klei vraag ik 1500-2000 euro. Een portret in brons kost 3500-4500 euro.

We spreken een planning af
Zie je het zitten om mij jouw beeld te laten maken? Misschien heb ik nog iets van jou nodig. Bijvoorbeeld beeld- of achtergrondmateriaal en afspraken met het model. Daarna ga ik aan de slag met een eerste schetsontwerp.

Na mijn eerste ontwerp weer contact
Onze ideeën geef ik vorm in een eerste schets in was of klei die we samen bespreken.

Duurzame vorm
Pas als je helemaal tevreden bent geef ik het ontwerp een duurzame vorm: in brons of in gebakken klei.

Meer weten?
Wil je meer weten? Bel of mail me dan voor een afspraak via burney@live.nl of 06 – 27 04 26 37.