Beelden in opdracht

‘Kun je een bronzen olifant maken waar ik een urn in kan plaatsen?’ of ‘Kun je van mijn 3 zonen portretten maken in dezelfde grootte?’ Ik krijg de meest uiteenlopende vragen. Elke opdracht is anders, maar ik doorloop altijd dezelfde stappen.

We kijken of we elkaar aanvoelen
Elke opdracht begint met het eerste contact. Of je nou gelijk een concreet plan wilt maken of gewoon even kennismaken, in het eerste gesprek weet je meteen of we elkaar aanvoelen. Jij kan vertellen wat je ongeveer voor ogen hebt en ik kan laten zien wat ik voor anderen maakte.

Je krijgt een offerte met verschillende mogelijkheden
Op basis van je ideeën maak ik een offerte. Weet je niet precies wat je wilt? Dan zoeken we samen naar beeldmateriaal. Ik spreek graag alles met je door en geef dan per onderdeel de kosten aan, zodat je kan beslissen wat er gedaan gaat worden. Bij een beperkt budget kom ik met alternatieven in afmeting of materiaal.

We spreken een planning af
Zie je het zitten om mij jouw beeld te laten maken? Dan bespreken we welke onderdelen uit de offerte je wilt laten maken en wat daar verder voor nodig is. Zoals afspraken met het model of meer beeld- of achtergrondmateriaal. Daarna ga ik aan de slag met een eerste schetsontwerp.

Na mijn eerste ontwerp weer contact
Onze ideeën geef ik vorm in een eerste schets in was of klei die we samen bespreken.

Duurzame vorm
Pas als je helemaal tevreden bent geef ik het ontwerp een duurzame vorm: in brons of in gebakken klei. Ook in die fase ben je van harte welkom om te komen kijken en invloed uit te oefenen op de ‘finishing touch’.

Meer weten?
Wil je meer weten of gewoon een keer koffie komen drinken? Bel of mail me dan voor een afspraak via burney@live.nl of 06 – 27 04 26 37.